21.6.2014

Aika vierii...

Sanoisinkos että blogi on hieman unohtunut, vai olenko vain laiska? Olisi heti pitänyt kirjottaa kun pikkupentu tuli kotiin. Paljon on tapahtunut kahdessa viikossa kun pieni kettulainen tuli kotiin 8.6. Nimenkin sai hakumatkalla. Vixi. Tulee englanninkielisestä sanasta "vixen", eli kettu.



Aika on vierähtänyt todella nopeasti. Olen ollut paljon töissä ja niinä harvoina vapaa-aikoina on yritetty saada mahdollisimman paljon opittua, yhdessä. Haaveena kun on päästä oikeasti harrastamaan tämän pikku kettulaisen kanssa, haluan yrittää parhaani jo pentu iästä asti vahvistaa ihmisen kanssa tekemisen halua, ja että se on oikeasti kivaa!!

Vixillä on aivan mahtava luonne. Omaa tahtoa löytyy vaikka muille jakaa, leluista taistellaan eikä päästetä irti vaikka toinen koira vetääkin pikku-belgiä pitkin lattiaa. Lisää vain vettä niin lattiat kiiltäisivät!! Hallilla ollaan käyty nyt kaksi kertaa. Harjoteltu ollaan vain perusasentoa, istumista ja katsekontaktia. Ensimmäisellä kerralla Vixi oli täynnä energiaa eikä aina meinannut jaksaa edes leikkiä kun piti tutkia koko paikkaa! Tokalla kerralla oli neiti jo ehtinyt leikkiä muiden koirien kanssa aika paljon ennen hallille menoa ja nukkuikin suurimman osan ajasta. Tällä kertaa sai odottaa häkissä jossa hetken huusi, mutta sitten väsymysy tulikin. Hyvä vain, hallihan on mahtava paikka nukkua!




Arki sujuu hyvin, Bea on ottanut pennun hyvin vastaan, leikittää eikä ole katellinen. Paitis yhdestä puruluusta. Se on ainoa josta Bea murisee jopa! Vixi saisi vaikka mennä samalta kipolta syömään, ei Bea välitä ollenkaan. Suurin osa tarpeistakin tulee ulos, Vixi osaa hyvin hakea huomiota kun se haluu pihalle. Yöt nukkuu ihan hyvin, n. 6-8h antaa nukkua rauhassa, sitten pitää hieman toimia kunnes voi taas hetkeksi nukahtaa.
Alkuun Vixi on nukkunut omassa aitauksessaan, niin että sänkyä vasten oleva sivu on avoinna. Nyt viimeisimmän yön Vixi nukkui meidän kanssa sängyllä! Hieman sai virittää että pääsee pikkukettu kiipeämään sänkyyn, mutta hienosti se sujuu! Ja miten ihana mini-lämpöpatteri se olikaan siinä vieressä!  Toivottavasti Vixi oppii tykkäämään vieressä nukkumisesta, haluan tuollaisen lämpöpatterin! Bea kun on sellainen lattiakoira. Se saa tulla sängylle ja sohvalle, mutta ennätys sängyllä on 3h, jonka jälkeen enää vain maksimissaan tunti vieressä...

Mutta tästä nyt jatketaan arkea eteenpäin. Tarkoitus olisi mennä käymään kaupungissa, sitä kun on nyt vain vierailtu Hyvinkään omakotitalomaisemissa. Ollaan käyty jo vierailemassa työpaikalla, samalla kävelty erilaisilla alustoilla. Pikkuinen nukahtikin töissä myyntitiskille! Se oli hauska näky.

Toivottavasti seuraava teksti tulee hieman nopeammin, eikä lähes kolmen viikon viiveellä, ja fiksumpaa asiaa. Ja enemmän kuvia.

Hyvää juhannusta!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti