19.11.2016

Ups and Downs

Sain videolle Cazurron ensimmäisen leikkiinkutsuasennon! 
Eilen Cazurrolla oli vatsa pahasti sekaisin, oli ripuloinut sisälle kun olin töissä. Päätin viedä koirat hieman pidemmälle ulos, jotta kaikki kakkaisivat kunnolla, juoni toimi juuri kuten toivoin! Cazurro käveli nätisti, ei vetänyt eikä mitään. Usein jopa käveli ihan jalassani kiinni, ensimmäisen kerran vahingossa tönäsin toista... Pieni ulkoilu sujui todella hyvin, aikuiset oli hihnassa ja pentu juoksenteli vapaana porukan mukana. Tytöt pääsi sitten hieman irrottelemaan ja Cazurro katsoi vierestä. Sitten tapahtui jotain täysin odottamatonta! Cazurro kiinnostui tyttöjen leikistä ja hetken halusi mukaan! Videolle sain tämän ensimmäisen kerran, niin hienoa.


"Enx mää ookki aika söde?" Ensimmäinen kuva, jossa Hippu on jopa paikallaan!


Kotiin kun päästiin, karvalliset tyttöni olivat varsin märkiä ja hiekkaisia, niin heidät laitoin hetkeksi kylpyhuoneeseen. Herra Vintti ei kuraa kerääkkään, niin pääsi suoraan olohuoneeseen. Menin pyyhkimään tyttöjä puhtaaksi ja siinä kestikin hetki, jonka aikana Cazurro piipittikin perääni. Saatuani tytöt kuiviksi, menimme olohuoneeseen jossa Cazurro innoissaan odotti. Se jopa hypähti hieman ja heilutti häntäänsa kun tulin portista olohuoneeseen. Hirveällä kiireellä tunki rapsuteltavaksi istahdettuani sohvalle ja tönäsi jopa tytöt pois tieltään! 

Olin lähdössä Helsinkiin hoitamaan asioita päivällä ja katselin hetken telkkaria. Ohjelma, jota katsoin, sisälsi kohtauksen jossa koira haukkui. Cazurro hätkähti tätä ja alkoi ihmettelemään mistä se tulee. Aikaisemminkin on näin käynyt, mutta ei ole samanlaista reaktiota tullut. Jätkä meni ihan ihmettelemään tätä ikkunalle, ja nosti korvansa pystyyn mitä suloisimmin. On se vaan aika hieno poika. Joku saa tästä vielä upean koiran itselleen! 

"Kuka siellä liikkuu? Kuka haukkui!?"
"Miksi sä kuvaat mua etkä etsi sitä syyllistä haukuntaan!?"

Koirat jäi sitten yksin siksi aikaa, kun olin Helsingissä. Hippu on aikaisempina yksinolopäivinä vetänyt pahat paniikit, kiljunu koko ajan ja kakannut, tallannut sen ja levitellyt ympäriinsä. Tänään oli ensimmäinen päivä, jona Hippu ei kakannut! Pissat oli tehnyt, mutta ei muuta.
Ensimmäisenä yksinolopäivänä jätin Hipun kylpyhuoneeseen aitaamalla pesukoneet, johdot ja putket. Se ei ollut hyvä idea... Paniikissaan pentu oli repinyt aitauksen suppuun ympärilleen. Ei hyvä idea siis tämä aitaus. Kaikilla muilla pennuillani on toiminut hyvin, kukaan ei ole aikaisemmin repinyt sitä noin pahasti!
Virheestä oppineena Hippu on viettänyt yksinolot jättimäisessä häkissä. Tämä on väliaikaista, vain sen hetken, ettei Hippu enää panikoi kun on yksin. Nyt kun Cazurro on hoidossa, en halua kaikkien kolmen koiran olevan keskenään vapaana. Kokoeroa on kuitenkin hyvin paljon. Cazurro voi selkeästi paremmin, kun sillä on Vixi seurana, eikä Hippukaan vielä osaa rauhottua. Kunhan se rauhoittuu ja rentoutuu laumassa, voin alkaa harjoittelemaan sen kanssa, että on ihan yksin alkuun toisessa huoneessa.
Jätin siis Hipun häkkiin ja aikuiset olohuoneeseen. Ruokapöydän työnsin taas keittiöön ja aitasin sen. 


Hyi mikä sotku! Pitäiskö kenties siivota?
Kuvasta puuttuu pennun vesikippo häkistä. 
Kun tulin kotiin, oletin saavani vastaan kaamean kakan ja pissan hajun. Mutta ei! Vastassa oli vain mieto pissan haju. Edistystä. Syyllinen oli Cazurro. Se oli jo toistamiseen merkannut saman lelukorin. Tällä kertaa kori oli vesikupin vieressä, eli koirien vesi oli siis pilalla ja koirilla jano. Mitä opimme? Ei lelukoria esille seuraavalla kerralla!

Ilta menikin sitten mukavasti. Hipun kanssa treenasimme iltaruoan istu-maahan-seiso ja katsekontaktia. Vixi söi sillä aikaa häkissä oman raakaruoka-annoksensa ja Cazurro oli eteisessä syömässä. Vanhempani olivat ostaneet minulle uudet kehykset eräälle työlleni ja olin tuonut sen mukanani Helsingistä. Vahingossa, Cazurron mielestä hänen kiusakseen, olin unohtanut kehyksen eteiseen lähelle herran ruokakippoa. Kesken syömisen kehys kaatui pelästyttäen Cazurron! Onneksi ruoka voittaa, ja herra Vintti meni jatkamaan ruokailuaan.
Eipä siis mitään ihmeellistä. Cazurron tultua Hippu on ottanut takapakkia sisäsiisteyden opettelun kanssa. Pentuhan se vielä on, mutta ennen vintin tuloa oli selkeämpi halutessaan ulos ja hakeutui ovelle. Nyt on viime aikoina on vain tehnyt tarpeitaan miten sattuu. Noh! Tästä taas eteenpäin.


Eiköhän me painuta pehkuun. Pääsee Cazurro taas valtaamaan koko sängyn! Pitääpi saada otettua kuva siitä... Törkeä galgo! 

Cazurro näyttää mallia. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti